Waarom gripsokken van CNTRL?


CNTRL Gripsokken

Gripsokken, je ziet ze steeds vaker op de sportvelden. Maar wat zijn het precies voor sokken? En waarom zijn gripsokken van CNTRL belangrijk voor jou? Vermijd blessures, voorkom blaren, krijg meer grip en houd heel de wedstrijd je comfort. In deze korte blog vertellen wij jou waarom gripsokken van pas komen bij het sporten en wat ze jou te bieden hebben.

Grip

De grip pads op de gripsokken van CNTRL geven extra grip. Dit zorgt ervoor dat je niet meer glijdt in je schoen tijdens het sporten of elke andere activiteit. In de koudere perioden van het seizoen zie je vaak dat sporters uitglijden door de drassige velden. Dit komt onder andere doordat de sokken niet stevig in de schoen blijven zitten. De grip pads op de gripsokken zorgen ervoor dat er nauwelijks tot geen frictie in de schoen voorkomt, wat zorgt voor meer grip bij snelle bewegingen zoals van richting veranderen of een sprint inzetten. Blaren zijn hierdoor ook verleden tijd.

Comfort

De gripsok blijft goed en comfortabel zitten door het ademende mesh en het zweet afvoerende materiaal. Geen last meer van natte voeten die gaan irriteren. Verder geeft de strakke pasvorm een stevig gevoel wat niet gaat irriteren bij lang gebruik.

Voorkom blaren

De gripsokken van CNTRL voorkomen blaren door het zweet afvoerende materiaal en de grip pads. Het zweet afvoerende materiaal laat de voeten sneller drogen waardoor vocht geen kans heeft om blaren te vormen. Daarnaast zorgen de grip pads voor minder wrijving in de schoen. Vocht in combinatie met wrijving geeft een grote kans op blaren. Gripsokken elimineren beide factoren waardoor blaren niet kunnen ontstaan.

Compressie

Compressie sokken verbeteren de doorbloeding in je voeten en benen. Gripsokken van CNTRL hebben een lichte compressie functie waardoor je voeten beter worden doorbloedt. Dit zorgt voor vermindering van blessures en sneller herstel.

Betere performance

Neem alle bovenstaande punten bij elkaar in één sok en je prestaties verbeteren. Heb jij het in je om alles uit je sport te halen en wil jij je door niks laten tegenhouden? Dan zijn de grip sokken van CNTRL wat voor jou. Become a champ! 

 

Waarom CNTRL Socks Gripsokken